Näin teet aamupalan nopeammin
Ilta-Sanomat julkaisi lukijoiden vinkkejä, miten arkiaamuisin voi säästää aikaa tekemällä aamupalan entistä nopeammin.
Voileivän tekotarvikkeet kuten voin, leivän, leikkeleet, juuston, salaatin, veitsen ja juustohöylän voi laittaa jääkaappiin erilliseen rasiaan. Vaihtoehtoisesti tarvikkeet voi laittaa suoraan tarjottimelle, jolloin niitä ei tarvitse edes nostaa pois ateriointia varten.
Voirasian kanteen voi tehdä pienen reiän voiveistä varten, josta se työnnetään läpi. Näin veitsi pysyy mukana eikä sotke kantta, eikä sitä tarvitse vaihtaa joka käytön jälkeen.
Kahvinkeittimen voi ladata illalla valmiiksi, jolloin aamulla se vain laitetaan päälle. Saman voi tehdä puurolle. Esimerkiksi kaurahiutaleet tekeytyvät samettisen pehmeiksi, kun niitä seisottaa yön yli nesteessä.
Jos haluaa olla vielä nopeampi, voileivät ja kahvin voi valmistaa edellisenä iltana ja laittaa ne jääkaappiin. Kahvi säilyy termospullossa ja kupposen voi lämmittää mikrossa.
Lähde: Ilta-Sanomat
Kuva: Pixabay