Kalan suolaus nostaa maun uudelle tasolle – näin ammattilaiset tekevät sen
Oikein tehty suolaus korostaa kalan herkkää makua upeasti. Muista kuitenkin, että liika suola on paitsi epäterveellistä, myös kaikki muut maut allensa peittävää. Katso videolta ohjeita kalan suolaamiseen.
Ammattilaiset suosivat nestesuolausta
Ravintolakokkien suosimassa kaikille kaloille sopivassa nestesuolauksessa suola levittyy kalaan tasaisesti, eikä vain sen pinnalle.
Nestesuolauksessa upotetaan puhdistettu kalafilee n. 10-prosenttisen suolaliemeen, eli litraan vettä yksi desilitra suolaa. Kiehauta vesi ja sekoita suola lämpimään veteen niin, että se liukenee kokonaan. Jäähdytä liemi, jotta kala ei ala kypsyä, kun laitat sen liemeen.
Suolausaika vaihtelee kalan koon mukaan. Noin puolen kilon kirjolohifileelle se on 15-20 minuuttia. Nahattomille fileepaloille riittää noin 10 minuuttia.
Kun fileet ovat suolaantuneet, nosta ne pois liemestä ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Kala on nyt valmis pannulle, uuniin tai vaikkapa grilliin tai savustimeen.
Lähde: Pro Kala ry